background shape

Premies voor Autoverzekeringen Stijgen Fors: Gemiddelde Toename van 9,3 Procent

article featured image

Autobezitters in Nederland zien hun maandelijkse premies voor autoverzekeringen flink stijgen. In ruim een jaar tijd zijn de kosten voor het verzekeren van een auto met gemiddeld 9,3 procent gestegen, zo blijkt uit onderzoek van een vergelijkingssite. In januari 2023 bedroeg de gemiddelde maandpremie nog 85,73 euro, maar dit bedrag is in juli 2024 gestegen naar 93,73 euro.

Oorzaken van de Premiestijging

De stijging van de premies wordt voornamelijk toegeschreven aan de toenemende schadelast voor verzekeraars. De uitkeringen van verzekeraars aan klanten met schade nemen al vier jaar op rij toe. Dit is vooral het gevolg van de toename van het aantal elektrische auto’s op de weg. Reparaties aan elektrische voertuigen zijn doorgaans duurder dan die aan benzineauto’s. Daarnaast maken de steeds geavanceerdere en duurdere auto-onderdelen de reparaties kostbaarder.

Steden Betalen Hogere Premies

In grote steden zijn de premies voor autoverzekeringen het hoogst. Zo betalen automobilisten in Den Haag gemiddeld 122,69 euro per maand voor een WA-verzekering, terwijl dit in kleinere steden zoals Assen slechts 73,43 euro per maand is. De hogere premies in stedelijke gebieden zijn te wijten aan de grotere verkeersdrukte, waardoor het risico op schade toeneemt. Ook spelen hogere criminaliteitscijfers in deze regio's een rol bij de premiestijgingen.

Verzekeraars Blijven Premies Verhogen

De verwachting is dat de premies voor autoverzekeringen in de toekomst verder zullen stijgen, aangezien de kosten voor schade-uitkeringen blijven toenemen. Autobezitters in drukke, stedelijke gebieden lijken het meest te worden getroffen door deze prijsverhogingen, waardoor de kosten voor autobezit in deze regio's verder zullen oplopen.

Heb je vragen?
Neem dan contact op.

logo
  Kobaltweg 11
3542CE Utrecht
icon phone 030 227 0700

bereikbaar tussen:
9:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00

icon mail klantenservice@saemen.nl
NIEUWSBRIEF
icon chevron right